GDPR - Změna v ochraně osobních údajů na rok 2018

Program kurzu

Nové obecné nařízení o ochraně osobních údajů přináší všem podnikům a institucím nové povinnosti, za jejichž porušení hrozí vysoké sankce.
Připravte se již nyní na možná rizika v souvislosti s novou evropskou legislativou.

 

Určeno pro:

Vedoucí pracovníky všech podniků a veřejných institucí, které mají alespoň jednoho zaměstanance nebo zákazníka.

 

Cíl:

Účastníci získají základní přehled o nových povinnostech vyplývajících ze směrnice GDPR, seznámí se se změnami oproti dosavadní praxi a možnými způsoby ochrany před případnými sankcemi.

 

Obsah:

1. Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
1.1. Co je to GDPR a jeho postavení v právním řádu
1.2. Hlavní změny oproti zákonu 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů
1.3. Výhody a nevýhody GDPR
1.4. Nové instituty v GDPR
1.5. Pověřenec pro ochranu osobních údajů

2. Osobní údaje
2.1. Co všechno jsou osobní údaje
2.2. Citlivé osobní údaje
2.3. Kde všude se mohou osobní údaje nacházet?
• Marketingové Informační Systémy, CRM systémy,
• Účetnictví a databáze
• Personální agenda
• Kamerové systémy
• Dokumentace z akcí podniků (foto, videozáznamy)
• Papírové kartotéky

3. Zpracování osobních údajů
3.1. Co se považuje za zpracování osobních dat
3.2. Kdo jsou správci a zpracovatelé osobních údajů
3.3. Povinnosti a zodpovědnost správců a zpracovatelů
3.4. Nejčastější chyby při zpracování osobních údajů
4. Praxe k GDPR
4.1. Jak se k GDPR postavit a čím začít
4.2. CRM systémy a jejich nastavení
4.3. Vnitřní procesy a školení zaměstnanců
4.4. Nastavení informací a souhlasů, použitelnost dosavadních kontaktů a jak to napravit
4.5. ePrivacy, on-line marketing, cookies
4.6. Kdy potřebujeme pověřence
4.7. Co dělat při úniku osobních údajů
4.8. Jakou další dokumentaci si pořídit a jak o ni pečovat

 

V ceně je zahrnut oběd i občerstvení.

Pokud jste firma s povinností zaměstnávat osoby se zdravotním postižením , vystavíme vám při odebrání našich služeb potvrzení o náhradním plnění, čímž si můžete naše služby zlevnit až o téměř 63 000 Kč za rok.

Hlavní foto kurzu

Vyberte termín školení

Objednávka školení

Vybraný termín
22.02.2018 09:00 - 15:00
Místo konání

Prostějov
Hotel Tennis Club Prostějov , Za Kosteleckou 49
Mapa

1 479,34 Kč
bez DPH
1 790,00 Kč s DPH

Školit vás budou

Mgr. Daniel Zinrák

Mgr. Daniel Zinrák

Po maturitní zkoušce studoval na Vyšší obchodní akademii Tomáše Bati ve Zlíně, obor marketing a na Vyšší odborné škole Uherské Hradiště, obor komerční právo. Vystudoval marketing a právo na Univerzitě Palackého v Olomouci. Ve své praxi se věnuje mezinárodnímu obchodu, správě investic, obchodnímu a občanskému právu. Má zkušenosti z vedení vlastní firmy. Mezi jeho hlavní zájmy patří ekonomická a právní problematika. Stále se věnuje sledování změn v našem právním řádu, zejména v oblasti daní.

Související kurzy